Fördelar och nackdelar med snabblån

Ett snabblån är ett lån som är både snabbt och smidigt, detta hör man på namnet som fokuserar på att när du har begärt att få ta ett lån har du oftast pengarna på kontot inom ett fåtal timmar. Det innebär att detta är lån som kan hjälpa dig i situationer där du är i behov av pengar mycket snabbt men som du helt enkelt inte har i din ägo. Om du vet med dig att du kommer att kunna betala tillbaka lånet inom ett visst antal dagar kan du faktiskt få det helt räntefritt, det innebär att det kan vara gratis för dig att ta lånet. Beroende på hur du väljer att göra upp med avbetalningen. För att du ska få ta ett snabblån krävs det att du är minst arton år gammal.

Fördelar med snabblån:

  • Snabbt och smidigt. Du har oftast pengarna på kontot inom ett par timmar efter att du har begärt att få ett snabblån.
  • Krävs ingen UC för de flesta snabblån. Då det handlar om mindre belopp som du lånar (oftast upp emot 20.000 kronor) kommer det inte behöva tas någon kreditupplysning på dig.
  • Låna med betalningsanmärkningar. Snabblån-företag erbjuder dig ofta möjligheten att låna även om du har betalningsanmärkningar, detta gäller dock bara så länge som det handlar om ett fåtal.
  • Du behöver inte lämna någon information om vad du ska göra med pengarna, det är helt upp till dig.
  • Räntefritt hos många företag om du betalar tillbaka i tid, det innebär att detta är ett lån som du kan ta helt gratis så länge som du kan betala tillbaka inom ett visst antal dagar.
  • Om du väljer att ta ett längre snabblån kan du hela tiden se hur mycket lånet kommer att kosta dig i slutändan så länge som du ser till att sköta avbetalningarna.
  • Det finns många aktörer att välja mellan när det kommer till snabblån, det innebär att du kan välja mellan de olika aktörerna och på så sätt få bäst villkor.

Nackdelar med snabblån

  • En av de nackdelar som finns med att ta ett snabblån är att om man inte klarar av att betala tillbaka beloppet i tid kommer man att få ränta. Räntan kan vara väldigt hög vilket gör att lånet kan bli mycket dyrt.

Det finns många fördelar med att ta ett snabblån och detta kan rädda dig ur många kniviga situationer där du är i behov av pengar men helt enkelt inte kan få tag på dem på ett annat sätt. Den enda egentliga nackdelen som finns är att det snabbt kan bli väldigt dyrt när man inte kan betala tillbaka i tid. Det finns långivare på marknaden som har skyhöga räntor och dessa företag bör man givetvis akta sig för. Du bör aldrig ta ett lån om du inte är säker på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid. Därefter är det alltid viktigt att läsa regler och villkor när det kommer till snabblån. Det finns många bra aktörer på marknaden men du vill inte ha en otrevlig överraskning.